Uppdrag

Jag fick i uppdrag av Carina Jonsson och Anette Årud att skapa en hemsida som dom skulle kunna publicera bilder, texter och liknande innehåll om deras konst och pyssel.

Analys och Design

Inledningsvis gjorde jag en kort analys av liknande hemsidor för att en bra förståelse för hur hemsidor av detta innehåll kunde se ut.
Jag noterade att ljusa färger och stiliserad text var vanligt och eftersom bilder och text skulle vara i fokus så skapade jag en design som jag tyckte skulle vara stilren och estetiskt tilltalande.

Jag presenterade design mockupen och den statiska prototypen för dom och fick bra feedback på att jag hade valt rätt väg och kunde sedan gå vidare med att bygga upp slutprodukten.

Utveckling

Eftersom hemsidan skulle vara en simpel blogg liknande hemsida så valde jag att använda WordPress, ett enligt mig användarvänligt CMS som man lätt kan skapa innehåll i. Jag fick också i detta projekt mycket spelrum att kunna lägga till funktionalitet som skulle göra hemsidan lite intressantare.

Jag byggde på startsidan ett quicksand filtrerbart Galleri som kunde visa featured images från inläggen på ett snyggt sätt.

Bland teknikerna jag använde för detta galleri återfinns: Vue, WP REST API:t och CSS Grid.

Samanfattning

Om jag skulle göra om projektet tror jag att jag skulle ändra två saker:

  • Omarbeta CSS Griden, eller använda CSS Flex istället.
  • Testa att köra Fetch istället för Axios.

Alla blev nöjda med hemsidan, så projektet blev lyckat och väntar nu bara på innehåll från dom som ska använda hemsidan.